Werkwijze

Traject gewichtsbeheersing:

Wanneer je besluit dat je door mij begeleid wilt worden vraag ik je een voedingsdagboekje bij te houden voor twee doordeweekse dagen en één weekenddag. Daarna kom je voor de eerste keer bij mij, of ik bij jou.

We houden dan een intakegesprek en ik neem een voedingsanamnese af. In het intakegesprek bespreken we jouw doel en hoe we dat gaan aanpakken. In de anamnese komen bijvoorbeeld jouw voedings vóór- of afkeuren voorbij, jouw voedingsgewoontes en eventuele bijzonderheden die van belang kunnen zijn. Ook nemen we hierin mee wat je aan beweging doet.

Ik meet je lengte, middel-, heup- en nekomvang en weeg je. Aan de hand van de verkregen gegevens kan ik een nauwkeurige berekening maken van jouw BMI, je minimaal benodigde hoeveelheid energie per dag en je lichaamsvetpercentage.

Daaruit voortvloeiend breng ik een speciaal op jou afgestemd voedingsadvies uit. We stellen jouw doel centraal en werken aan het behalen daarvan. Hierbij zullen vervolgconsulten noodzakelijk zijn.

MOTIVATIE is hierbij het sleutelwoord!

Traject voor éénmalig voedingsadvies:

Maar misschien wil je helemaal niet afvallen maar zou je best wat gezonder willen eten. Door alle hypes zie je door de bomen het bos niet meer. Ook kan het zijn dat je vegetarisch wilt gaan eten, maar hoe doe je dat om toch alle goede voedingsstoffen binnen te krijgen? Dan is een éénmalig voedingsadvies iets voor jou. Ook hierbij gaan we aan de slag met het invullen van een voedingsdagboek en het afnemen van een voedingsanamnese. Verder brengen we in kaart wat jouw gewoontes op voedingsgebied zijn en nemen we je bewegingspatroon onder de loep. Wegen en meten is niet per sé noodzakelijk. Aan de hand van alle informatie die we verzamelen maak ik een op jouw persoon en situatie afgestemd advies op maat. Vervolgconsulten zijn hierbij niet aan de orde.